Gratin au zucchini. Get Ina Garten's cheesy Zucchini Gratin recipe from Barefoot Contessa on Food Network. Nutty Gruy�re cheese pairs well with the soft flavors of the squash. An easy zucchini au gratin recipe that's keto friendly and takes just minutes to prepare.
It is quick and easy to prepare. How to Make Zucchini and Squash Au Gratin. Add zucchini, squash and heavy cream. You can cook Gratin au zucchini using 9 ingredients and 4 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Gratin au zucchini
- You need 1 of grosse courgette ou 2 plus petites.
- It's 2 gousses of d'ail, nettoyées et hachées finement.
- It's of fromage dur (emmental, compté, gouda, gruyère, etc.) + parmesan.
- It's 10 g of beurre.
- It's 100 ml of crème liquide ou de crème grasse mélangée à un peu de lait pour une consistance plus liquide.
- You need 1 of pincée de sel.
- You need 1 of poudre de poivre.
- You need of noix ou amandes moulues.
- You need 1 of peu d'huile d'olive.
Add salt, pepper, and Parmesan cheese. Potatoes au gratin, potato gratin, scalloped potatoes au gratin, gratin potatoes, potatoes gratin For this recipe, I used tricolor fingerling potatoes, zucchini, yellow squash, goat's milk, sheep's milk. Zucchini Gratin made with tender sliced zucchini rounds topped with freshly grated cheddar and fontina cheeses, baked to bubbly perfection! This easy, cheesy casserole is vegetarian and crazy.
Gratin au zucchini step by step
- Mettez un peu d'huile d'olive dans la marmite. Lavez les courgettes et coupez-les en tranches (pas très fines, et gardez la pelure). Peler une courge, la râper et la hacher finement. Je ris du fromage (si je n'ai pas déjà acheté la race). Hachez les noix (ou les amandes) à l'aide d'un robot culinaire ou de toute autre technique qui vous vient à l'esprit..
- Je commence par mettre dans la marmite: une couche de courgettes, un peu de beurre, un peu de crème sure, du fromage râpé, puis de l'ail, une pincée de sel et une pincée de poivre. Ensuite, je construis plusieurs couches, comme la lasagne :), en ajoutant cette composition au-dessus de chaque couche (moins de sel, ne la mettez pas sur chaque couche car la recette contient déjà du fromage, qui, à son tour, est déjà un peu salé)..
- À la dernière couche, je mets autant de fromage sur le dessus et aussi ici j'ajoute du parmesan et des noix ou des amandes moulues..
- Cuire au four pendant 20-30 minutes à 180 degrés, jusqu'à ce que le fromage sur le dessus commence à dorer..
Cut the zucchini in half lengthways. Using a spoon or a paring knife, scoop out some of the flesh, then fill the zucchini shells with the breadcrumb mixture. Two-plus pounds of zucchini doesn't look so demanding once you shred, salt, and squeeze it dry. It sheds its water weight, leaving a tamed pile and a lot of green, lightly salted liquid. One of my favorite way to use zucchini is to transform it into a gratin.