Moussaka (vegan). Vegan moussaka with lentils and eggplant! This popular Greek dish can be easily made without meat and still tastes amazing. This healthy casserole is a wonderful comfort meal which is flavorful.
Vegan moussaka is just as tasty as the traditional one, but much healthier. It makes a satisfying meal and goes superbly well with a glass of red wine. Baked Ziti with Zucchini, Chickpeas, and Olives. You can have Moussaka (vegan) using 16 ingredients and 7 steps. Here is how you cook that.
Ingredients of Moussaka (vegan)
- You need 100 g of lentilles non cuites.
- Prepare 100 of de PST.
- It's 800 g of pommes de terres.
- It's 2 of oignons.
- You need 3 gousses of d'ail.
- You need 1 cc of thym.
- It's 1 cc of d'origan.
- It's 1 cc of piment de Cayenne (facultatif).
- Prepare 1 cs of tomate concentrée.
- It's 1 cs of d'huile.
- Prepare 400 g of tomates concassées (1 conserve).
- Prepare 2 of aubergines.
- It's 200 ml of crème soja.
- It's 150 ml of lait végétal + 1 cs de maïzena.
- You need 1 cs of levure maltée.
- Prepare of Sel, poivre.
This post may contain affiliate links or sponsored content. Incredible Greek food in the healthiest way possible. This vegan moussaka gives the original version a run for. A Mediterranean vegetarian moussaka recipe with roasted eggplants, zucchini, lentils, tomatoes, peppers, spices and rich creamy béchamel sauce.
Moussaka (vegan) instructions
- Faire bouillir les lentilles et les PST 10 mn dans un bouillon de légumes..
- Couper les pommes de terre en tranches et les cuire dans l'eau 10 environ. (Elles doivent être tendres mais pas trop)..
- Dans une sauteuse, faire cuire l'ail et les oignons émincés quelques minutes dans 1 cs d'huile. Ajouter le concentré de tomate, la boîte de tomates concassées + 1 mesure d'eau (la boîte sert de dose). Saler, poivrer, et mettre les aromates. Ajouter les PST + les lentilles et cuire à feu moyen/fort 15 mn environ. Il faut que la sauce réduise..
- Couper les aubergines en tranches et les faire cuire avec un peu d'huile au four ou à la poêle..
- Dans une casserole, préparer une béchamel en mélangeant le lait végétal + la maïzena. Chauffer en mélangeant jusqu'à épaississement. Ajouter 1 cs de levure maltée et la crème soja. Mélanger et réserver..
- Dans un plat à gratin, mettre une couche de sauce tomate avec les lentilles et les PST, une couche de pommes de terre, 1 couche d'aubergines. Recommencer avec à nouveau une couche de sauce tomate lentilles PST, une couche de pdt, 1 couche d'aubergines..
- Verser la béchamel par-dessus et enfourner 20 mn à 200 ° C..
This vegan lentil moussaka features flavourful lentils, eggplant and is topped with That's where this vegan lentil moussaka comes in. This recipe starts off with a base of oven-roasted eggplant, top it. This vegan moussaka is Greek comfort food at its finest. It's loaded with flavor from layers of roasted eggplant, fluffy mashed potatoes, nutrition-packed lentils and chickpeas. This recipe for vegan moussaka by Mark Reinfeld contains no eggs, and the bechamel sauce is made with soy milk and vegan butter.