How to Cook Yummy Flammekueche, tarte flambée

Flammekueche, tarte flambée. High Performance Natural Makeup Flammekueche — or, as it's known in French, "tarte flambée" — comes from Alsace in eastern France, on the German border. Flammkuchen (German lit. "flame cake"; French: tarte flambée) is a speciality of the historic regions of Alsace, Saarland, Baden and Pfalz at the French-German border region. It is composed of bread dough rolled out very thinly in the shape of a rectangle or oval, which is covered with fromage blanc or crème fraîche, thin-sliced onions and lardons.

Flammekueche, tarte flambée It originated as just a layer of bread dough, rolled out very thin and baked for a minute or two in the intense heat of a wood-fired oven. Check out the recipe for this famous Alsace tarte flambée (flammekueche) and professional advice for the best wine-pairing. Flammekueche is essentially a bacon onion flatbread/pizza. You can have Flammekueche, tarte flambée using 13 ingredients and 9 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Flammekueche, tarte flambée

  1. Prepare of Pour la pâte :.
  2. You need 500 g of farine type 45.
  3. Prepare 5 g of levure de boulangerie.
  4. It's 25 cl of d'eau.
  5. You need 25 g of beurre.
  6. It's 2.5 g of sel.
  7. It's of Pour la garniture :.
  8. Prepare 500 g of fromage blanc à 40%.
  9. Prepare 125 g of crème fraiche épaisse 40%.
  10. It's 250 g of d'oignons.
  11. You need 250 g of lard fumé en tranche ou en lardon (j'ai pris le lard chez mon boucher, pas plus cher qu'une certaine marque de grande surface et surtout bien meilleur).
  12. Prepare of poivre et muscade.
  13. Prepare of Je ne mets pas de sel, car le lard en apporte déjà.

It may seem like only a few ingredients, but they are transformed into a truly delicious dish you'll instantly love! And it's easy to make, too. Originally the tarte flambée was a home meal, baked in a bread oven in the village in North Alsace. When the bread oven was started, the heat would be too high for the regular bread.

Flammekueche, tarte flambée instructions

  1. Délayez la levure dans l'eau..
  2. Mettre dans la cuve du robot la farine, le sel et la levure en veillant à ce que le sel et la levure n'entrent pas en contact. Mélangez le tout à l'aide du crochet à pâte. Dès que vous obtenez une pâte grossière, ajoutez le beurre ramolli. Mélangez jusqu'à ce que le beurre soit complètement intégré et que vous obteniez une boule bien lisse en surface..
  3. Couvrir avec un torchon et laissez poser 1 heure..
  4. Pendant ce temps, émincez les oignons. Dans une poêle huilée ou beurrée, faites-les revenir en remuant régulièrement à feu très doux jusqu'à ce ce qu'ils deviennent translucides et réservez..
  5. Détaillez les tranches de lard en lardons et réservez..
  6. Au bout d'une heure, étalez la pâte finement et la disposer dans un plat à tarte..
  7. Préparation de la garniture : dans un saladier, mélangez le fromage blanc, la crème fraiche, le poivre et la muscade..
  8. Etalez cette garniture sur vos fonds de tarte, répartir les lardons et les oignons selon votre goût..
  9. Faites cuire 8-9 minutes dans un four à 250°..

At that point, the Flammkuchen would be quickly baked in high heat for a few minutes only. Call it what you want, Flammkuchen, German Pizza, Tarte Flambée or French Pizza. The only important thing is, it's the best pizza in the world. Where I come from we call this "Flammkuchen" which means something like 'flame cake' or 'cake baked in the flames'. It is originally from Alsace, a region of now Eastern France.

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