Brioche (vegan). In this delicious, tender vegan olive oil brioche, aquafaba stands in for the eggs. The texture is light, feathery, and with a tight crumb, exactly the way a brioche is meant to be. Fluffy vegan brioche buns which are perfect for breakfast or for use as hamburger buns.
I've finally managed to get my brioche texture SPOT ON! I LOVE this recipe and cannot stop making it. Neither bread nor pastry, brioche is hard to resist thanks to its rich and tender crumb and flaky crust. You can cook Brioche (vegan) using 6 ingredients and 6 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Brioche (vegan)
- Prepare 550 g of farine de blé.
- You need 20 g of levure fraîche.
- Prepare 50 g of sucre.
- It's 8 g of sel.
- Prepare 300 ml of lait soja vanillé.
- Prepare 140 g of margarine.
Here's a vegan recipe that yields soft, fluffy and buttery rolls without the eggs or dairy! Recipe: Brioche (Vegan) (Adapted from 'Classic Essential Bread and Buns'). Well, today is a good day. And not only that, it was super easy too.
Brioche (vegan) step by step
- Dans la cuve du robot mettre dans l'ordre la farine, la levure émiettée (ne doit pas être en contact avec le sucre et le sel), le sucre, le sel..
- Verser le lait de soja et la margarine fondue..
- Pétrir la pâte 4 mn à la vitesse minimum, puis 15 mn à la vitesse 1. La pâte doit se décoller facilement du bol du robot. (si pas de robot, l'huile de coude fonctionne très bien aussi..
- Transvaser la pâte dans un saladier recouvert d'un torchon, et la laisser pousser 1h30 à 2 h dans un endroit chaud..
- Au bout de 2 h, dégazer la pâte en donnant quelques coups. La couper en 3 ou 4 boules et les mettre dans un moule à cake. Avec la pâte restante faire des brioches individuelles. Couvrir et laisser pousser à nouveau 30 mn..
- Enfourner 20 mn à 200°..
And please keep in mind that I said easy, not time efficient. Vegan Brioche Loaf. by: Melissa Huang. This beautifully fluffy bread uses simple ingredients and is completely vegan. This makes a great French toast bread or just a snack. This is the first recipe that gave me pause.