Pavlova en verrine (vegan). Une délicieuse recette de pavlova en verrine, végan évidemment. Le jus de pois-chiches monte en neige comme avec une meringue traditionnelle et ne laisse. This vegan pavlova is indiscernible from the original egg-white version, with its perfectly hollow, crispy, and ever-so-slightly chewy bites.
The notion of a vegan meringue can be quite daunting, but with the water from a can or two of chickpeas (known as aquafaba), which behaves just like egg white when whisked, egg-free meringue is perfectly achievable. Aquafaba is a magic ingredient in the vegan kitchen which fascinates me a lot. Besides using it for my macaron recipe or in cakes I always wanted to make a vegan pavlova recipe. You can cook Pavlova en verrine (vegan) using 7 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Pavlova en verrine (vegan)
- Prepare of Meringue :.
- It's 50 g of d'aquafaba (jus de cuisson des pois chiches).
- You need 40 g of sucre glace.
- It's 1 cc of citron.
- You need of Fraises.
- Prepare 1 boîte of crème de coco.
- Prepare 2 cs of sirop d'agave.
Pavlova is made of a sugary meringue shell which is crispy outside and fluffy airy inside. Most of the times pavlova cakes are topped with cream and berries. Aquafaba is a magic ingredient in the vegan kitchen which fascinates me a lot. Besides using it for my macaron recipe or in cakes I always wanted to make a vegan pavlova recipe.
Pavlova en verrine (vegan) step by step
- Pour les meringues : Battre l'aquafaba au fouet électrique pendant plusieurs minutes. Quand ça commence à mousser, verser 1 cc de citron, puis incorporer le sucre glace petit à petit et continuer à battre jusqu'à ce que l'aquafaba soit bien ferme. (On doit pouvoir renverser le bol sans que l'aquafaba bouge)..
- Former à la cuillère ou à la poche à douille des petites meringues et enfourner à 100° pendant 1h. Au bout d'une heure éteindre le four et laisser les meringues à l'intérieur jusqu'à complet refroidissement..
- Pour la chantilly coco : Placer une boîte de lait ou de crème de coco au frigo plusieurs heures. La partie grasse va figer. Récupérer cette partie et la battre comme une chantilly. Ajouter le sirop d'agave..
- Couper des fraises en tranches et les disposer dans la verrine. Ajouter la chantilly puis une meringue coupée en morceaux..
Pavlova is made of a sugary meringue shell which is crispy outside and fluffy airy inside. Most of the times pavlova cakes are topped with cream and berries. Named after the Russian ballet star Anna Pavlova, this delicate dessert stars a puffy meringue, whipped cream and fresh fruit. To bake, simply mound beaten whites high on a parchment paper-lined baking sheet sprinkled with cornstarch. This is a dessert made with meringue, whipped cream and fruit named in honor of the Russian ballerina Anna Pavlova.