Piperade. Place an order via phone or Tock To Go! PICK UP DAYS: Monday - Friday. Green peppers are featured in many traditional Basque dishes.
The sauce is prepared in a casserole, basking. Welcome to this new cooking channel. Today we will cook Piperade, which is a typical dish from south of France. You can have Piperade using 9 ingredients and 11 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Piperade
- It's 2 of poivrons rouges.
- You need 1 of petite tomate marmande.
- You need 1 of petite tomate ananas.
- Prepare 1 of oignon rouge.
- Prepare 2 gousses of d’ail.
- Prepare 5 of œufs.
- Prepare of Piment d’Espelette.
- It's of Sel.
- Prepare of Huile d’olive.
Piperade, a spicy tomato-pepper sauce from the Basque region of France can be used as a stewing ingredient or a garnish to a finished dish. Piperade or Piperrada , from piper is a typical Basque dish prepared with onion, green peppers, and tomatoes sautéd and For faster navigation, this Iframe is preloading the Wikiwand page for Piperade. Most relevant Best selling Latest uploads. Pipérade trumpets the versatility of French Basque cuisine.
Piperade instructions
- Émincer grossièrement l’oignon.
- Couper l’ail en fine lamelles.
- Laver et enlever les grains des poivrons avant de les couper en courtes lamelles.
- Laver les tomates et les couper en morceaux.
- Dans une poêle chaude faire revenir l’oignon et l’ail dans l’huile d’olive.
- Ajouter les poivrons, les faire revenir, saler et relever avec une cuillère à café de piment d’Espelette et laisser cuire pendant 10 mns.
- Ajouter les tomates et laisser cuire pendant 20 mns.
- Égoutter la préparation dans une passoire fine.
- Dans un saladier, casser les 5 œufs et les battre en omelette, saler et relever avec le piment.
- Dans la poêle chaude avec un fond d’huile d’olive, verser les œufs battus, ajouter les poivrons et laisser cuire à feu moyen et à couvert jusqu’à ce que les œufs soient cuits.
- Servir avec une salade verte.
Piperade — La piperade (de l occitan béarnais piperrada, pipèr: piment rouge, piperrada en castillan) est un accompagnement gastronomique d origine basque qui est servi généralement avec des. prepare the piperade: slice red, orange, yellow, and/or a combo of all, including green peppers, if plate the fish skin side up over a generous dollop of the piperade preparation. add roasted potatoes. PIPERADE La Piperade is a wonderful egg recipe originating from the Basque region of France. • Immediately mix a fork until the eggs are sufficiently scrambled. • Serve your La Piperade immediately. piperade. peppers and tomatoes omelette. Chèvre frais et chorizo croustillant, piperade. Fresh goat cheese and crispy chorizo, piperade.